Mindset

2 Eenvoudige Manieren om je Groeimindset te Verbeteren

By admin

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar soms voel ik me niet echt geweldig. Er zijn zo van die dagen dat ik een lage energie heb, humeurig of moe ben. Dan ben ik niet het beste gezelschap. Herken je dat?

Wat ik weet is dat dagen als deze deel uitmaken van het mens zijn. Maar wat gebeurt er als je een hele reeks van die dagen na elkaar hebt, of als die dagen weken, maanden of zelfs jaren duren? 

Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze in een sleur zitten, het gevoel dat ze vast zitten of alles even beu zijn. De meesten weten echter niet wat ze moeten doen om dat gevoel te transformeren.

Als je in een sleur zit heb je niet de energie of motivatie om dingen ten goede te veranderen. En het is moeilijk om het inzicht of de hulpmiddelen te vinden die je dan nodig hebt om de sprong naar verandering te maken.

Hier zijn twee leuke en gemakkelijke manieren die je nu kunt gebruiken om dat soort dagen te doorbreken:

Doe iets anders

Het leven verloopt meestal soepel als je structuur en routine implementeert. Echter wanneer de dingen te soepel verlopen kan het zijn dat de automatische piloot overneemt en dat je blind wordt voor keuzes die buiten je routine vallen. 

Begin met het maken van één of twee simpele veranderingen in je dag - of het nu je ochtendroutine is of het radiostation waar je altijd naar luistert. Probeer eens te mediteren of ademhalingsoefeningen te doen 's ochtends voor je aan de dag begint, of maak 's avonds tijd om dat boek te lezen of die cursus door te nemen waar je al lang naar verlangt, of doe dat wandelingetje na de lunch.

Maak je geen zorgen of de verandering goed of fout is, probeer gewoon eens iets anders uit.

Iets anders doen of delen van je routine veranderen, haalt je onmiddellijk uit de automatische piloot en stelt je in staat om de dingen van je af te schudden waardoor je je beperkt voelt. Door uit de routine te stappen ben je in een positie waarin je andere keuzes kunt maken, de dingen anders kunt zien en een ander resultaat kunt behalen.

Gebruik je intuïtie

Je intuïtie is een krachtige bondgenoot en ook jij hebt er toegang toe, ook al herken je het misschien niet.


Van Dale omschrijft intuïtie als volgt: inzicht zonder nadenken. Of anders gezegd: de handeling of het vermogen om te weten of te voelen zonder het gebruik van rationele processen.


En laat dit nu net iets zijn waar vrouwen veel makkelijker gebruik van kunnen maken.


Je afstemmen op jouw intuïtie en erop leren vertrouwen is iets dat echt opmerkelijke effecten kan teweeg brengen. Toegang krijgen tot je intuïtie lijkt een beetje op werken of het ontwikkelen van een spier. Helaas kan het moeilijker te vinden zijn dan een biceps of buikspier.


Hier zijn enkele tips om toegang te hebben tot en vertrouwen te hebben in je intuïtie:


- Oefen het handhaven van een onbevooroordeelde, speelse, experimentele, niet-oordelende houding. Dit is de meest succesvolle manier om je intuïtie aan te boren.


- Oefen met het maken van wilde gissingen in je dagelijkse leven. Raad eens de naam van een verkoper, of hoe een nieuwe persoon of plaats eruit zal zien of wie er belt. Maak je geen zorgen dat je het verkeerd doet. Practice makes progress!


- Probeer een paar eenvoudige observatie-oefeningen. Of je nu in een restaurant, in de trein, in een bar of aan in een winkel, oefen het opmerken van non-verbaal gedrag bij anderen. Zoek naar verschuivingen in houding, oogbewegingen, stemtoon of tempo. Raad hoe iemand zich voelt of waar ze het over hebben.


Tags

forwardwithfadli, groeimindset, intuitie, regainyourpower


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>
nl_BE