Mindset

9 Manieren om Angst te Overwinnen

By admin

Angst overkomt iedereen van ons, of het nu gaat om faalangst, angst voor succes of zelfs angst voor angst. We hebben allemaal ooit in ons leven angst ervaren en het kan een echt struikelblok zijn dat ons ervan weerhoudt om echt succesvol te zijn.

“It’s OKAY to be scared. Being scared means you’re about to do something really, really brave.” - Mandy Hale

Als je het niet toelaat kan angst je niet voor altijd blokkeren. Er zijn verschillende manieren om angst te overwinnen, hier is mijn top 9:

  • Onderscheid de realiteit van de perceptie

Vraag jezelf af wat er werkelijk aan de hand is. Zoek de feiten op. Exploreer je gevoelens en zet ze dan in het licht tegen de feiten.

  • Identificeer de trigger

Zoek uit wat het precies is in die situatie dat je triggert. Door het te leren herkennen ben je al halfweg om het ook te bestrijden.

  • Weet waar angst in je lichaam leeft

Vaak neemt angst het fysiek over. Het beïnvloedt verschillende mensen op verschillende manieren. Identificeer of en hoe het zich in je fysieke lichaam nestelt en zorg dan voor je lichaam. Bijv. als angst zich vastzet op je schouders of je nek, dan kan je stretchen of yoga doen om de pijn te verminderen.

  • Oefen dankbaarheid

Schrijf elke dag minstens 3 dingen op waar je dankbaar voor bent. Het maakt niet uit hoe groot of klein het is. Dankbaarheid helpt je mind te verschuiven naar positieve zaken. Angst kan niet bestaan als je je dankbaar voelt.

  • Luister naar je innerlijke stem

Hou je innerlijke gesprekken in de gaten. Als je het niet tegen je beste vriendin zou zeggen, zeg het dan ook niet tegen jezelf. Spreek positief tegen jezelf en herinner jezelf aan je sterke punten.

  • Maak een nieuwe associatie

Herinner jezelf eraan dat het gevoel en het moment van angst voorbij zal gaan. Concentreer je op het positieve resultaat in plaats van op het beangstigende ertussenin. Beeld je in hoe je je zal voelen zodra je de angst overwonnen hebt en gedaan hebt waar je zo bang voor was.

  • Kijk naar het glas als halfvol

Perceptie is een zeer krachtig iets, en hoe je je voelt over een gegeven situatie bepaalt ook hoe je reageert. Dus denk positief en je geeft jezelf een veel betere kans op succes. Dit zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Start met het oefenen van slechts één gedachte. Wat is een terugkerende angstige gedachte dat je hebt? Buig deze dan om naar een positieve gedachte. En zet deze in de plaats op het moment dat je angstig bent.

  • Doe ademhalingsoefeningen

Ademen helpt je lichaam te centreren. Een goede diepe ademhaling geeft een signaal aan je lichaam dat het veilig is. Een oppervlakkige ademhaling geeft een signaal dat er gevaar dreigt.

Probeer deze ademhalingsoefening eens: adem diep in op 3 tellen, houd de adem vast gedurende 3 tellen en adem diep uit (met mond open) op 3 tellen. Daardoor gaat je lichaam zich als vanzelf rustig voelen. Het is het besteld om je dag met deze ademhaling te beginnen, maar oefen gerust de hele dag door.

  • Creëer een veilige ruimte

Als je je veilig en zeker voelt, is er geen ruimte voor angst. Zoek een veilige plek op waar je je kunt terugtrekken. Dit kan een echte plek zijn zoals je slaapkamer, of een plek in je hoofd, zoals het strand. Van zodra je angstige gevoelens heb ga dan naar die plek. Die plek gaat je helpen te kalmeren en je in staat stellen je angst onder ogen te zien.

Hou er rekening mee dat dit slechts 9 strategieën zijn, en dat niet elke strategie voor iedereen werkt. Haal uit het bovenstaande lijstje enkele tips die je in realiteit gaan brengen. En voel en ervaar dan welke precies voor je werken. Begin met het implementeren van wat voor je werkt en laat angst je er niet van weerhouden om je doelen te bereiken en je hoogste potentieel te activeren!


Tags

angst, forwardwithfadli, regainyourpower


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>
nl_BE